Un tablou mai puţin cunoscut al pictorului Fragonard, vândut la licitaţie cu 3,2 milioane de euro

Un tablou mai puţin cunoscut al pictorului Fragonard, vândut la licitaţie cu 3,2 milioane de euro

“Jeune fille au chapeau”, un tablou mai puţin cunoscut al pictorului francez Jean-Honoré Fragonard (1732-1806), a fost adjudecat cu 3,2 milioane de euro la o licitaţie organizată joi la Paris, a anunţat casa Boisgirard-Antonini, care a organizat evenimentul la Hotel Drouot, informează Agerpres.

Estimat la un preţ de vânzare cuprins între 400.000 şi 600.000 de euro, acest tablou a fost păstrat în aceeaşi familie începând din secolul al XVIII-lea.

El provine din aceeaşi colecţie ca şi “Philosophe”, o pictură descoperită în 2021 şi care s-a vândut cu peste 7 milioane de euro în acelaşi an în cadrul unei licitaţii organizate la Epernay, un oraş din nordul Franţei.

Tabloul “Jeune fille au chapeau”, pictat probabil între 1770 şi 1775, prezintă o tânără care poartă o pălărie cu boruri largi. Pălăria este ovală, o formă în mare vogă în rândul pictorilor din acel secol.

Jean-Honoré Fragonard a fost un pictor libertin de la curtea regelui Louis al XV-lea, specializat în tablouri ce conţin scene galante. Este considerat unul dintre cei mai importanţi pictori ai frivolităţii şi ai stilului rococo.

Mai multe pentru tine…

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *