Ministerul Finanțelor anunță că Sistemul e-Factura poate prelucra zeci de milioane de facturi pe zi

Ministerul Finanțelor anunță că Sistemul e-Factura poate prelucra zeci de milioane de facturi pe zi

Sistemul e-Factura funcționează, are capacitatea de a prelucra zeci de milioane de facturi pe zi, după cum au demonstrat testele de performanță derulate, a declarat sâmbătă ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, în cadrul unei conferințe de presă.

Ministrul a declarat că şi-a propus „toleranţă zero faţă de evaziunea fiscală”, arătând că planul în această privinţă „nu este unul răzleţ”, ci este „complex, articulat, integrat”, construit pe etape, începând cu introducerea modulului e-Factura de la începutul anului, continuând, tot de la 1 ianuarie, cu declararea în vamă a tuturor mărfurilor care provin din achiziţii intracomunitare, întrucât 40% din gap-ul de TVA de 9 miliarde de euro vine din aceste achiziţii.

Alte etape ale planului sunt introducerea, din vara acestui an, a decontului de TVA pre-completat, introducerea raportării datelor contabile obligatorie, introducerea modulelor anti-fraudă fiscală pentru e-Factura, e-case de marcat electronice, e-transport, introducerea sigiliului electronic al mărfurilor, introducerea scannerelor în vămi din primul trimestru al anului viitor.

Nu sunt probleme cu e-Factura, spune ministrul Finanțelor

“Lăsați grija bonurilor fiscale. Nu au treabă cu e-Factura. Ele se emit la casa de marcat”, a spus ministrul.

Suntem în stare să prelucrăm pe zi zeci de milioane de facturi, deci din acest punct de vedere nu sunt probleme la testele de performanță, a declarat Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, citat de News.ro.

 „Cei care nu vor să folosească modulul e-Factura în mod intenționat, am o veste proastă pentru ei. Dacă trece de controlul Curții Constituționale Legea privind combaterea infracțiunilor economico-financiare, neutilizarea cu rea intenție a modulului e-Factura înseamnă închisoare de la 3 la 10 ani. Nu este de joacă”, a avertizat ministrul Boloș.

Conform șefei ANAF, Mioara Cârciumaru, instituția urmează să organizeze mai multe webinarii pentru e-Factura.

****

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *