Nimic nu indică existența vieții extraterestre inteligente

Nimic nu indică existența vieții extraterestre inteligente

Demersul Pentagonului de a investiga rapoartele referitoare la OZN-uri nu a oferit până în prezent nicio dovadă conform căreia extratereștrii ar fi vizitat Pământul sau s-ar fi prăbușit pe planeta noastră.

Cu toate acestea, demersul Pentagonului de a investiga anomalii, obiecte neidentificate – în spațiu, pe cer sau chiar sub apă -, a condus la sute de noi rapoarte care sunt în curs de cercetare, au declarat înalți responsabili din armata americană, informează Agerpres.

Până în prezent, însă, nimic nu indică existența vieții extraterestre inteligente. Ronald Moultrie, subsecretar de stat pentru informații și securitate, a declarat că „până acum nu am văzut nimic care ar sugera că a existat o vizită extraterestră, o prăbușire extraterestră sau ceva de acest gen”.

Un raport guvernamental de anul trecut a documentat peste 143 de cazuri pe care armata americană le numește oficial „fenomene aeriene neidentificate” (Unidentified Aerial Phenomena – UAP) observate începând din 2004. Toate, cu excepția unuia – o situație atribuită unui balon mare, dezumflat – rămân neexplicate și sunt supuse unor analize suplimentare, potrivit raportului.

Pentru celelalte 143 de cazuri, raportul a constatat că sunt disponibile prea puține date pentru a se putea cunoaște cu exactitate dacă este vorba despre unele sisteme aeriene sofisticate, dezvoltate fie de guvernul american, de o entitate comercială sau de o putere străină precum China sau Rusia.

Raportul din 2021 a inclus câteva fenomene UAP, obiecte enigmatice cu o viteză și manevrabilitate ce depășeau tehnologia aviatică cunoscută și lipsite de orice mijloc vizibil de propulsie sau de suprafețe de control al zborului, notează Reuters.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *