Video / ”Operațiune specială” a poliției moscovite la funeraliile lui Navalnii

Video / ”Operațiune specială” a poliției moscovite la funeraliile lui Navalnii

Update: Sicriul lui Alexei Navalnîi a ajuns la biserică. Oamenii strigă numele opozantului rus. Slujba de înmormântare a început la ora 13.00 (ora României).

Informația inițială:

Mii de persoane se adunaseră vineri dimineață în faţa bisericii din Moscova unde liderul opoziţiei Aleksei Navalnîi va fi comemorat înainte de înmormântare, anunță The Guardian.

Între participanți se află însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Italiei la Moscova. Este posibil ca și ambasadorul SUA în Rusia, Lynne Tracy, să participe la înmormântare, anunță Sky News.

Pe rețelele sociale sunt postate imagini filmate de participanți.

Au fost raportate arestări

Funeraliile ar trebui să înceapă la ora locală 14:00 (13.00, ora României). Sute de polițiști ”asigură ordinea” la aceste funaralii. Au fost deja raportate arestări, mai mulţi susţinători ai lui Navalnîi fiind reţinuţi în timp ce îşi părăseau apartamentele pentru a participa la înmormântare.

Cu două ore înainte de începerea slujbei de înmormântare, o prezenţă intensă a poliţiei era vizibilă în jurul Bisericii Icoanei Maicii Domnului din cartierul Marino, unde locuia Navalnîi.

Slujba de comemorare permite oamenilor să treacă pe lângă sicriul deschis al defunctului pentru a-şi lua rămas bun.

După slujba de pomenire de la biserică, Navalnîi va fi înmormântat la cimitirul Borisovski, la circa 2,5 km distanţă.

Familia lui Navalnîi a acuzat în repetate rânduri Kremlinul că a exercitat presiuni asupra lor pentru a organiza o ceremonie închisă, fără public.

Mama sa a fost nevoită să se lupte zile în şir pentru a-i recupera trupul de la autorităţi. Anchetatorii au încercat să o şantajeze să organizeze o înmormântare discretă în regiunea îndepărtată din Arctica unde a murit.

Aliaţii lui Navalnîi au mai spus joi că încercările de a închiria un dric pentru a duce sicriul opozantului la funeralii au fost zădărnicite de persoane necunoscute.

***

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *