Mickey Mouse, cel mai iubit personaj Disney, împlinește 90 de ani

Mickey Mouse, cel mai iubit personaj Disney, împlinește 90 de ani

Mickey Mouse este cel mai cunoscut și iubit șoricel din lumea desenelor animate. Pe 18 noiembrie 2018 el împlinește 90 de ani de când a fost dat lumii de către creatorul său Walt Disney.

Cu toate că iubitul personaj a luat în timp mai multe forme – la început, în primele schițe, el purta numele de Mortimer – încă au mai rămas nearătate lumii multe proiecte. Uitându-ne în arhiva Disney, îl găsim pe Mickey ca pionier în lumea radio, ca imagine iconică a americanilor în timpului celui de-al Doilea Război Mondial și, de asemenea, pe Mickey – fondatorul celebrului Mickey Mouse Club. Șoricelul a devenit iubit de întreaga lume și muză pentru mulți artiști precum Andy Warhol sau Roy Lichtenstein.

Sute de milioane de jucării, colecții de haine – astăzi, Mickey Mouse este un adevărat brand pe care îl regăsim în orice domeniu. Mickey Mouse se identifică cu imaginea Disney; chiar părintele său Walt Disney spunea: ”Sper doar că nu se va uita un lucru: totul a început cu un șoarece”. La mulți ani, Mickey Mouse!

1 jpg jpeg
2 jpg jpeg
3 jpg jpeg
4 jpg jpeg
5 jpg jpeg
6 jpg jpeg
7 jpg jpeg
8 jpg jpeg

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *