Mormântul lui William Blake, una dintre cele mai mari figuri ale Romantismului britanic, descoperit de doi detectivi amatori

Mormântul lui William Blake, una dintre cele mai mari figuri ale Romantismului britanic, descoperit de doi detectivi amatori

Piatra funerară pictorului şi poetului William Blake, una dintre cele mai mari figuri ale Romantismului britanic, a fost inaugurată la 191 de ani de la moartea sa, după ce mormântul său a fost descoperit de doi detectivi amatori.

Carol şi Luis Garrido, doi admiratori ai operei lui William Blake, au fost intrigați de o piatră de mormânt ce se regăsea în cimitirul Bunhill Fields din Londra pe care scria „în apropiere se regăsesc rămăşiţele lui William Blake şi ale soţiei sale, Catherine Sophia”.

”Când vezi piatra pe care scrie «în apropiere», e atât de vag. Am vrut să ştim locul exact”, a spus Luis Garrido, pentru The Guardian.

Locul exact al mormântului pictorului şi poetului William Blake a fost uitat după ce cimitirul Bunhill Fields a fost bombardat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. După bombardamentele, Primăria din Londra a decis transformarea unei părţi a cimitirului în grădină, lăsând doar două pietre funerare şi mutând-o pe cea a poetului lângă obeliscul dedicat lui Daniel Defoe.

Folosindu-se de cele două morminte ca punct de plecare, după doi ani de eforturi, detectivii amatori Carol şi Luis Garrido au reuşit să găsească mormântul poetului. Ei s-au folosit de registrele care ţineau evidenţa celor îngropaţi.

„Puteai vedea că scrisul de mână în registru că se schimbă. Ne-am imaginat că un oficial al bisericii a scris ce le spunea cel care îi dirija pe gropari”, a precizat Luis Garrido.

William Blake (28 noiembrie 1757- 12 august 1827) este una dintre figurile de seamă ale romantismului din Anglia. Poet, vizionar, pictor și gravor, el a fost ignorant în mare măsură de contemporani, care îl considerau nebun. Blake a trăit aproape toata viaţa în sărăcie şi a murit în timp ce încă lucra la gravuri care ilustrau Divina Comedie a lui Dante (foto jos). 

Blake Infernul Dante jpg jpeg

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *