Cum și-au împărțit familiile politice comisiile din Palamentul European

Cum și-au împărțit familiile politice comisiile din Palamentul European

Grupurile politice din Parlamentul European sunt în plin proces de negociere pentru ocuparea pozițiilor de conducere la nivel de comisii. Negoierile, scrie Politico, au durat până după ora 1 noaptea.

Patrioții pentru Europa, cel mai nou grup din Parlamentul European (84 de membri), au revendicat dreptul de a prezida două comisii – cea pentru transport și cea pentru cultură și educație – ca parte a unui acord provizoriu încheiat la nivel tehnic luni seara de liderii celor șapte grupuri politice europene.

Nu este clar dacă vor și primi conducerea acestor două comisii atunci când președințiile comisiilor din PE vor fi votate oficial în săptămâna din 22 iulie.

La fel de nesigur este dacă grupul de dreapta Conservatori și Reformiști europeni (ECR), care a revendicat comisiile pentru buget și libertăți civile, va putea să le obțină. Totuși, ECR a condus comisia pentru buget în precedentul parlament și s-a achitat de sarcină fără reproșuri.

PPE a obținut președinția a 7 comisii, între care și probabil cea mai importantă comisie din viitorul ciclu legislativ: industria. De asemenea, a obținut agricultura și afacerile externe.

Socialiștii au revendicat și obținut, între altele, Comisia de mediu și pe cea de comerț internațional. Verzii vizează comisia pentru piață internă și cea pentru drepturile omului.

***

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *