Live / Video – Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump – fostul președinte, rănit la ureche. Alte 3 persoane au fost împușcate – una, mortal.

Live / Video – Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump – fostul președinte, rănit la ureche. Alte 3 persoane au fost împușcate – una, mortal.

UPDATE 3:

După tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump, care amenință să inflameze și mai mult retorica politică înainte de alegerile din noiembrie, președintele Joe Biden a condamnat atacul și a făcut apel la unitate.

Vorbind de la Rehoboth Beach, Delaware, la aproximativ două ore după atentat, Biden a spus: „Nu există loc în America pentru acest tip de violență”. „Este o nebunie”.

„Nu putem permite ca acest lucru să se întâmple. Nu putem fi așa”, a spus el.

Biden și Trump au vorbit la telefon sâmbătă noaptea târziu, a mai declarat un oficial de la Casa Albă.

UPDATE 2:
FBI a confirmat că atacatorul este Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, iar ancheta încearcă să stabilească dacă a acționat singur sau a fost un complot mai amplu, al vreunul grup radicalizat.

UPDATE 1:
FBI a deschis o anchetă, Congresul a convocat de îndată pe reprezentanții serviciilor de securitate pentru a cere explicații privind modul în care s-a putut produce evenimentul.

***

Informația de bază:

Fostul președinte Donald Trump a fost rănit de un glonț sâmbătă în ureche în timpul unui miting electoral. Evenimentul s-a produs în timpul unui discurs transmis în direct. Fostul președinte a fost rănit la ureche fiind filmat cu fața plină de sânge când era evacuat de agenții de securitate.

Atacatorul a fost împușcat mortal de forțele de securitate. FBI a precizat că s-a înregistrat și un deces în mulțimea de spectatori – și alte două persoane sunt rănite grav, fiind în stare critică.

Tentativa de asasinat ar putea influența decisiv alegerile prezidențiale din SUA.

Ce se știe deocamdată:

  • Atacatorul ar fost identificat ca fiind Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, conform NY Post, și care a fost ucis de agenții de securitate. Pentru identificarea certă se așteaptă analizele ADN.
  • Trump a scris, pe rețeaua sa de socializare Soocial Truth: „Am fost împușcat cu un glonț care mi-a străpuns partea superioară a urechii drepte”.
  • Serviciul Secret spune că un spectator a fost ucis și doi au fost răniți critic.
  • Trump a putut fi văzut ducând mâna la cap și căzând la pământ, înainte de a se ridica și a fi scos de pe scenă.
  • Martorii spun că s-au auzit aproximativ 9 focuri de armă.

(Informație în curs de actualizare)

***

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *