propagandă hitleristă în inima Americii

propagandă hitleristă în inima Americii

În 1935, în Long Island, New York, a fost fondată tabăra Sigfried. Inițiativa aparținea de German American Bund, o grupare pro-nazistă americană cunoscuă și sub numele de „Prietenii Noii Germaniei”. Tabăra avea ca scop promovarea unei viziuni favorabile asupra Germaniei naziste și răspândirea propagandei germane. Tabăra Sigfried a fost însă independentă de Reich, ea nepriminind niciodată sprijin din partea Berlinului. Organizația Bund a mai înființat și alte tabere pro-naziste în anii 1930, în state precum New Jersey, New York și Wisconsin. 

Tabăra a funcționat timp de mai mulți ani și a fost închisă abia la finele anului 1941, când Germania a declarat război Statelor Unite. Înainte de asta, ea nu a putut fi închisă din cauza Amendamentului 1 din Constituția americană, care asigură libertatea de exprimare. Abia după instituirea stării de război dintre SUA și Germania, tabăra nu a mai putut funcționa deoarece a devenit ilegal ca un cetățean american să jure credință Germaniei, așa cum făceau membrii taberei. 

În tabăra de vară Sigfried se învăța ideologia nazistă, dar se menținea, cel puțin la nivel de fațadă, loialitatea față de statul american, al cărui steag era arborat la intrare – alături de svastica Reichului! Participanții purtau uniforme naziste, „decorau” pajiștile cu svastici și construiau tancuri de jucărie. Mai mult, îl vorbeau de rău pe președintele Roosevelt, atacau grupurile evreiești și susțineau că George Washington fusese „primul fascist” care nu a crezut în democrație. 

Aceste fotografii au fost realizate de Departamentul de Poliție New York și se află în arhivele statului New York;ele au fost recent digitalizate. 

hindenburg1934youthsalute jpg jpeg
nazicamp jpg jpeg
nazicamp1 jpg jpeg
nazicamp2 jpg jpeg
nazicamp6 jpg jpeg
nazicamp7 jpg jpeg
nazicamp8 jpg jpeg
nazicamp9 jpg jpeg
nazicamp10 jpg jpeg
nazicamp11 jpg jpeg
nazicamp12 jpg jpeg
nazicamp13 jpg jpeg
naziuniform jpg jpeg
siefried jpg jpeg
siegried1 jpg jpeg

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *