Cel mai bizar proces din perioada interbelica! Cum a pledat stapanul unui caine pe care juratii l-au condamnat la moarte

Cel mai bizar proces din perioada interbelica! Cum a pledat stapanul unui caine pe care juratii l-au condamnat la moarte

In urma cu aproape 80 de ani, presa din intreaga lume acorda spatii largi unuia dintre cele mai ciudate procese din epoca.

Cazul care a cutremurat la acea vreme Anglia a ajuns si in ziarele din Romania interbelica. In numarul din aprilie 1937, “Ilustratiunea Romana” scria despre un fox terrier, Nigger, care muscase un biciclist, a fugarit alti doi trecatori si, apoi, l-ar fi atacat pe politistul Vernon Gattie.

Imediat, cainele a fost “arestat” si trimis in fata judecatorilor! Acuzatia:“A avut indrazneala sa atace pe reprezentantii autoritatii”.

Procesul lui Nigger a declansat o adevarata isterie printre iubitorii de animale din Anglia. Mai mult, primul verdict al Curtii – prin care s-a decis uciderea fox terrierului – a inflamat intreaga tara.

“Nigger a fost arestat pe loc, dus cu escorta la politie, inchis intr-o celula, lipsit de mangaierile stapanului sau si dat pe mana judecatorilor. Justitia engleza este aspra cu animalele recalcitrante. Fara nicio deliberare, de pe scaun, tribunalul politienesc l-a condamnat pe Nigger la moarte. Pana in cinci zile, stapanul sau trebuia sa aduca la indeplinire sentinta. In cazul contrar, Nigger va fi executat de politie.

Citiți continuarea articolului aici 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *