VIDEO Povestea fabuloasa a lui “James Bond” de Romania! Mircea Barbu are acum 86 de ani si a salvat de la moarte sute de oameni!

VIDEO Povestea fabuloasa a lui “James Bond” de Romania! Mircea Barbu are acum 86 de ani si a salvat de la moarte sute de oameni!

Un fost ofiter sub acoperire povesteste pentru CANCAN.ro patru intamplari care puteau sa schimbe destinele a sute de oameni. Timp de mai multi ani, inainte de Revolutie, colonelul Mircea Barbu a facut parte din brigada antitero “Soimii Tarom”.

CANCAN.ro va prezinta povestea si povestile lui Mircea Barbu, un fost ofiter sub acoperire, cel care a facut parte in “Brigada Soimii”. Timp de sase ani, domnul Barbu a zburat pe mai toate cursele interne si extrerne ale companiei nationale TAROM, misiunea sa fiind supravegherea cabinei pentru a evita eventuale incidente sau deturnari. Practic, in toate aceasta perioada, barbatul ajuns acum la 86 de ani, a fost insotitor de bord sub acoperire.

Povestea turcului care a vrut sa duca un avion Tarom in Africa de Sud

Printre miile de ore de zbor, octogenarul a avut parte si de incidente, unele dintre ele destul de grave. In anii ‘70, dupa ce a existat un eveniment cu o cursa care a decolat de la Oradea, practic o incercare de deturnare, organele statului au luat decizie de a infiinta aceasta Brigada Soimii. La cativa ani, Mircea Barbu s-a lovit de primul caz cu adevarat important. “Eram la Istanbul. Inainte de a urca pasagerii veneau cei de la curatenie. La un moment dat l-am vazut ca unul ca tinea un ziar romanesc in mana. Cand am sesizat ca ziarul era pus invers mi-am dat seama ca ceva nu este in regula. I-am facut semn soldatului care ma insotea si l-am imobilizat. Avea pistol la el, iar la audieri a spus ca intentiona sa duca avionul in Africa de Sud. Din cate am inteles era profesor de geografie”, a povestit colonelul Mircea Barbu.

Citește continuarea articolului aici

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *