Cinci teorii ale conspiraţiei care s-au dovedit a fi adevărate

Cinci teorii ale conspiraţiei care s-au dovedit a fi adevărate

O parte din poveştile de necrezut ale lumii sunt numite şi „teorii ale conspiraţiei” datorită conţinutului lor, care arată că oamenii pot depăşi uneori anumite limite şi pune la cale planuri suspecte.

Pe lângă numeroasele poveşti fanteziste privind oamenii care deţin puterea din umbră, agenţi secreţi al căror nume nu-l vom afla poate vreodată şi care sunt consideraţi cei care realizează operaţiuni periculoase în războiul ascuns, există anumite proiecte, studii sau experimente care, oricât de necrezut par la prima vedere, sunt adevărate. Truthseekerdaily.com aduce în atenţia cititorilor cinci asemenea teorii ale conspiraţiei.

1. Experimentul Tuskegee

În perioada 1932-1972, Serviciul de Sănătate Publică din SUA împreună cu Institutul Tuskegee au efectuat un studiu pentru a analiza evoluţia naturală a sifilisului netratat la bărbaţii de culoare. Subiecţii, de obicei oameni foarte săraci, au fost atraşi în cadrul programului sub pretextul că primesc asistenţă medicală gratuită din partea guvernului. Nu numai că participanţilor la studiu nu li s-a spus că sunt bolnavi de sifilis, dar nici nu au fost trataţi corespunzător. Pentru boala lor li s-a dat în majoritatea timpului aspirină, potrivit truthseekerdaily.com.

Experimentul a reunit 600 de bărbaţi afro-americani, 399 de bolnavi şi 201 sănătoşi. 28 de persoane au murit din cauza sifilisului, aproape o sută din cauza diferitor complicaţii care au avut legătură cu boala. Experimentul a fost întrerupt în 1972, iar în 1997 preşedintele Bill CLinton a confirmat această episod întunecat din istoria americană.

2. Operaţiunea Northwoods

La sfârşitul anilor 90, americanii au desecretizat ceea ce în anii 60 trebuia să fie operaţiunea Northwoods. În 1962, după preluarea puterii în Cuba de Fidel Castro, Departamentul Apărării din Statele Unite a pus la cale Operaţiunea Northwoods. În cadrul acesteia, serviciile americane voiau să se folosească de mai multe măsuri, chiar şi acţiuni „teroriste”. Scopul era câştigarea sprijinului opiniei publice americane şi internaţionale şi pentru a justifica o intervenţie armată în Cuba.. Măsurile includeau, printre altele:răspândirea unor zvonuri, distrugerea unei nave americane în golful Guantanamo şi chiar organizarea de înmormântări pentru victimele fictive, sau chiar deturnarea unor avioane comerciale sau vase de croazieră. Operaţiunea a fost anulată datorită opunerii preşedintelio John Fitzgerald Kennedy.

3. Mărturia făcută de Nayirah

În august 1990 au început marile tensiuni între Irak şi Kuwait, problema principală fiind resursele de petrol din zonă. Mai precis, cei din Kuwait erau acuzaţi de irakieni de furt de petrol. Două luni mai târziu, o fată de 15 ani din Kuwait a depus o mărturie în faţa Congresului din Statele Unite împotriva soldaţilor din Irak. Nayirah, aşa cum a fost numită fata, a spus că militarii au ucis cel puţin 300 de copii mici dintr-un spital. Mărturia lui Nayirah a fost una care a emoţionat opinia publică. În urma acesteia, dar şi din alte motive geostrategice, Statele Unite au decis intervenţia în războiul din Golf. Ulterior a fost demonstrat Nayirah era fiica ambasadorului din Kuwait în Statele Unite şi că discursul ţinut a fost gândit de o mare companie de relaţii publice Hill &Knowlton.

4. Operaţiunea Paperclip

Statele Unite au următi în preajma terminării celui de-al Doilea Război Mondial să convingă o parte din specialiştii germani pe diferite ramuri ştiinţifice să treacă peste ocean şi să lucreze pentru Washington. În urma Operaţiuni Paperclip un grup de oameni de ştiinţă de elită din domeniile industriei de armament, medicinei sau armelor chimice au fost aduşi pe teritoriul american. Numărul total al acestora s-a ridicat la 700 de persoane.  

5. Proiectul MK-Ultra

La începutul anilor ’50, Washingtonul a autorizat CIA să înceapă un studiu care urma să analizeze efectele hipnozei, torturii, izolării şi ale LSD-ului, asupra pacienţilor umani. MK-Ultra, aşa cum a fost numit proiectul, a inclus numeroase persoane în studiu. O parte dintre subiecţi nu ştiau că sunt parte a unui proiect periculos. În 1973 acest studiu este încheiat .

În jur de 30 de universităţi au fost implicate în proiect. Ken Kesey, autorul cărţii „Zbor deasupru unui cuib de cuci”, a fost unul dintre voluntarii proiectului.

Citeste mai mult:adev.ro/nhzhq8

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *