””Planul pentru victorie”, prezentat la Casa Albă

””Planul pentru victorie”, prezentat la Casa Albă

Președintele Volodimir Zelenski prezintă joi „planul pentru victorie” omologului său american Joe Biden și vicepreședintelui Kamala Harris, în întrevederi separate la Casa Albă, anunță CNN.

Detaliile planului nu sunt încă cunoscute dar, potrivit oamenilor informați cu privire la direcțiile acestuia, planul reflectă apelurile urgente ale liderului ucrainean pentru un ajutor rapid pentru a contracara invazia Rusiei.

Presiuni pentru garanții de securitate valabile indiferent de rezultatul alegerilor din SUA

Volodimir Zelenski, mai transmite CNN, este de asemenea pregătit să facă presiuni pentru garanții de securitate pe termen lung care ar putea rezista schimbărilor în conducerea americană după alegerile din acest an.

Până acum, Volodimir Zelenski a lăsat de înțeles că urmărește să forțeze Rusia să participe la negocieri de pace echitabile.

Kyiv Independent trece în revistă ce se știe până acum despre „planul victoriei”. 

Președintele Zelenski a declarat public că„ planul victoriei” este conceput pentru a-l determina pe președintele rus Vladimir Putin să încheie un acord de pace echitabil, însă nu a oferit detalii despre modul în care se poate întâmpla acest lucru.

”Planului de victorie” a căpătat dinamică după ce forțele ucrainene au surprins apărarea rusă, luna trecută, cu o incursiune în regiunea rusă Kursk.

Operațiunea este încă în curs de desfășurare, fiind prima invazie semnificativă a teritoriului rus de la cel de-Al Doilea Război Mondial și o lovitură semnificativă pentru Kremlin și Vladimir Putin.

Operațiunea ucrainenilor a scos la iveală incapacitatea Rusiei de a-și apăra propriul teritoriu și a pus la îndoială așa-numitele „linii roșii” ale lui Putin.

De asemenea, a arătat susținătorilor Ucrainei că Kiev încă poate prelua inițiativa pe câmpul de luptă.

Ucraina crede că perspectiva aderării rapide la NATO îl poate aduce pe Putin la masa negocierilor

Detaliile planului nu au fost încă făcute publice, dar se așteaptă ca acesta să abordeze strategii militare, politice, diplomatice și economice.

O sursă apropiată lui Zelenski a declarat săptămâna trecută pentru Kyiv Independent că planul urmărește „să creeze condiții și o atmosferă încât Rusia să nu mai poată ignora formula de pace și summitul de pace”.

Șeful Biroului prezidențial, Andriy Yermak, a declarat la începutul acestei săptămâni că o invitație de a adera la NATO face parte din plan. Potrivit informațiilor obținute de Kyiv Independent, Ucraina ar urma să solicite o aderare rapidă la NATO- în câteva luni, nu ani.

Ce nu va conține planul: o încetare parțială a focului

Vorbind la Consiliul pentru Relații Externe din New York, Andriy Yermak a mai spus că planul de victorie în cinci puncte include atât componente diplomatice, cât și militare.

Un element care se va regăsi cu siguranță în plan este aprobarea SUA și a altor aliați pentru ca Ucraina să utilizeze arme cu rază lungă de acțiune, inclusiv rachete furnizate de Occident, pentru a ținti obiective militare din interiorul Rusiei.

Ce nu va fi sigur inclus în plan: o încetare parțială a focului. După ce media germane au sugerat ideea, Zelenski a respins personal afirmația. „Nu există și nu poate exista nicio alternativă la pace, nicio înghețare a războiului sau orice alte manipulări care vor duce pur și simplu agresiunea rusă într-o altă etapă”, a declarat el. 

(Citește și: ”Volodimir Zelenski, obiectiv: Un plan de pace până în noiembrie. „Formula de pace” care nu convine Rusiei”)

***

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *