Israel trimite trupe suplimentare în Liban, pregătind în paralel o „ripostă semnificativă” împotriva Iran

Israel trimite trupe suplimentare în Liban, pregătind în paralel o „ripostă semnificativă” împotriva Iran

Israelul a anunțat că trupe suplimentare se vor alătura invaziei sale terestre în sudul Libanului.

Într-un mesaj postat pe canalul său oficial Telegram, citat de The Guardian IDF a transmis:

”Divizia 36, ​​inclusiv soldații Brigăzii Golani, Brigada 188 Blindată, Brigada 6 Infanterie și forțe suplimentare se alătură raidurilor limitate, localizate și direcționate asupra țintelor teroriste Hezbollah și a infrastructurii teroriste din sudul Libanului, care au început luni. Soldații sunt însoțiți de IAF și Brigada 282 de Artilerie”.

Times of Israel relatează că, în noaptea de marți spre miercuri, IDF a organizat o operațiune în Hebron – ocupat de Israel, în Cisiordania, „pentru a verifica casele teroriștilor palestinieni care au efectuat atacul mortal cu împușcături și înjunghiere în Jaffa”.

Descriind aceeași operațiune, agenția de știri palestiniană Wafa raportează că cinci persoane au fost reținute și că trei paramedici palestinieni au fost răniți de forțele de securitate israeliene.

Israel pregătește și o ripostă semnificativă în Iran

În paralel cu operațiunea din Liban, Israel se pregătește să lanseze în câteva zile o „ripostă semnificativă” la atacul masiv cu rachete lansat marți de Iran. Potrivit Axios, riposta ar viza instalații de producție de petrol din Iran și alte ”locații strategice”.

Răspunsul israelian ar putea include atacuri aeriene cu avioane de vânătoare, precum și operațiuni clandestine similare celei care l-a ucis pe liderul Hamas Ismail Haniyeh la Teheran în urmă cu două luni.

Un oficial israelian de rang înalt a declarat pentru Axios că unul dintre motivele pentru care nu a fost luată o decizie la reuniunea cabinetului a fost acela că oficialii israelieni doresc să se consulte cu administrația Biden.

Precedentul atac cu rachete și drone al Iran asupra Israel, din aprilie, a primit ca răspuns o lovitură israeliană foarte limitată împotriva unei baterii de apărare aeriană S-300 din Iran și a pus capăt schimbului de atacuri directe.

De data aceasta, represaliile israeliene vor fi mult mai semnificative, au declarat oficialii israelieni.

După ce a lansat atacul cu rachete asupra Israel, marți seara, Iran a amenințat că, dacă Israelul răspunde cu forță la cele aproape 200 de rachete pe care le-a lansat marți, va ataca din nou.

Dacă acest lucru se întâmplă, oficialii israelieni spun că toate opțiunile vor fi pe masă, inclusiv lovituri asupra instalațiilor nucleare ale Iranului.

***

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *