Prietenii istoriei Universităţii din Bucureşti

Prietenii istoriei Universităţii din Bucureşti

Universitatea din București sărbătorește în luna iulie 2014, 150 de ani de existență. La data de 4/16 iulie 1864, domnitorul Al. Ioan Cuza a semnat decretul nr. 765, care în primul său articol prevedea:”Facultățile din București unite împreună vor purta numele de Universitatea din București”.

În vederea alcătuirii unei monografii dedicată Istoriei Universității din București precum și pentru reorganizarea expozițională a Muzeului Universității din București, echipa ”Prietenii Istoriei Universității din București” face apel la foștii studenți și profesori ai facultăților din cadrul acestei instituții pentru a ne sprijini cu informații și documente personale care să reflecte momente din istoria acesteia.

Suntem interesați de fotografii care să înfățișeze profesori și studenți ai Universității în diferite momente ale parcursului lor universitar:la cursuri/seminarii, în laboratoare, la diverse evenimente, pe șantierele de arheologie, în practica de producție, etc. De asemenea, considerăm a fi valoroase și demne de a fi publicate/expuse imagini ale Universității și/sau facultăților din cadrul acesteia, precum și imagini din căminele aparținând Universității. Pentru reconstituirea vieții universitare, semnificative se pot dovedi carnetele de student, legitimațiile de membru al Asociațiilor studenților, lucrări ale unor mari profesori din Universitate cu adnotările acestora, alte materiale/obiecte pe care le considerați relevante.

Imaginile sau obiectele pe care le dețineți în legătură cu aspectele de viață universitară mai sus menționate pot fi donate Muzeului Universității din București sau doar împrumutate acestuia o perioadă de timp în care să fie fotografiate sau scanate. Primim inclusiv materiale scanate la rezoluție mare și explicitate detaliat. În cazul obiectelor/materialelor donate, muzeul va semnala proveniența acestora și donatorul în cadrul etichetelor din expoziție.

Vă așteptăm alături de noi într-un număr cât mai mare!

Pentru mai multe detalii, vizitați pagina Prietenii istoriei Universităţii din Bucureşti

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *