O descoperire arheologică de proporții? Arheologii turci susţin că au dezgropat rămăşiţele faimosului Cal troian

O descoperire arheologică de proporții? Arheologii turci susţin că au dezgropat rămăşiţele faimosului Cal troian

Arheologii turci care au excavat situl oraşului Troia pe dealurile Hisarlik susţin că au descoperit rămăşiţele legendarului cal troian. Aceştia au descoperit o structură mare din lemn de brad şi grinzi de până la 15 metri lungime asamblate într-un mod neobişnuit, relatează adevarul.ro.

Structura din lemn a fost găsită în interiorul zidurilor oraşului antic Troia. Profesorii Universităţii din Boston, Christine Morris şi Chris Wilson, susţin că „testele de datare a carbonului şi alte analize au sugerat că piesele din lemn şi alte artefacte sunt din secolele XI sau XIi î.Hr.” Morris şi Wilson cred că structura din lemn este a calului troian şi spun că testele le confirmă teoria.

„Testele care arată cât de veche este structura coincid cu momentul în care a avut loc războiul troian, fiind vorba de aceleaşi date prezentate de istorici precum Eratostene sau Proclus”, a spus unul dintre profesori. Calul troian este asociat cu războiul despre care a scris Homer în poeziile Iliada şi Odiseea. Calul troian ar fi fost folosit pentru a cuceri Troia şi câştiga războiul. Povestea a fost prezentată în Eneida de Virgil. Istoricii au sugerat că acest cal este o metaforă pentru o maşină de război sau un dezastru natural. Arheologii au descoperit, de asemenea, o placă de bronz deteriorată cu inscripţia: „Pentru întoarcerea acasă, grecii dedică această ofrandă Atenei”, scrie The Jerusalem Post.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *