Cum o pictură a devenit unul dintre cele mai dificile teste. Câți cai vezi în imagine?

Cum o pictură a devenit unul dintre cele mai dificile teste. Câți cai vezi în imagine?

Internautii au inceput sa indrageasca iluziile optice din ce in ce mai mult si cu cat sunt mai creative si mai greu de rezolvat, cu atat mai mult starnesc controverse. Artista Bev Doolittle a realizat un desen minunat pe care l-a numit Pintos, în 1975. Bev si sotul ei au călătorit în jurul regiunii de sud-vest a Americii, unde au întâlnit o turmă de cai. 

Bev a fost inspirata de acest peisaj si a inceput sa picteze un tablou, în care a surprins perfect modul în care caii “castanii” se uitau spre ea și soțul. Bev Doolittle este unul dintre artiștii cele mai colectați din America. Arta ei de camuflaj este iubită de colecționarii de artă din întreaga lume. Prin forța absolută de talent și dedicație, ea a obținut un statut în lumea artei, pe care câțiva artiști contemporani chiar visează. Copleșită cu detalii vizuale complicate, bântuită de prezențe văzute și nevăzute, picturile ei captivizează privitorul pe mai multe niveluri.

Bev Doolittle s-a născut și a crescut în California. Ca adolescentă, ea a câștigat o bursă pentru a participa la prestigiosul Colegiu de Design Art Center din Los Angeles. Ea s-a întâlnit cu soțul ei, Jay la școala de artă. Cei doi au mers într-o excursie de pictură la Bryce Canyon și la Zion National Parks din Utah. Această excursie i-a fost definitorie pentru viitoarea carieră. Pentru următorii cinci ani, cei doi au lucrat pentru o agenție de publicitate din Los Angeles. “A plătit bine, dar nu ne-a plăcut să trăim în oraș. Doream să fim aproape de natură”, spune Bev într-un interviu.

Talentul distinctiv al lui Doolittle a început să se înflorească pe deplin în timpul unei călătorii pe care ea și Jay a făcut-o în 1973. Călătorind pe întreg vestul american într-o rulotă, Bev a avut timp să își dezvolte un stil unic. Pictura sa cea mai cunoscută este chiar acest “Pintos” care s-a dovedit a fi un punct de plecare important pentru Bev, atunci când stilul și tehnica ei evoluate au fuzionat cu dragostea ei de natură pentru a crea, ceea ce ar deveni practic un gen nou. Pictura a devenit mai târziu virală pe internet, motivul fiind legat de numărul de cai care apar in imagine. Tu câti ai descoperit?

horses jpg jpeg

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *