Document / Joe Biden și-a anunțat retragerea

Document / Joe Biden și-a anunțat retragerea

Președintele Joe Biden a anunțat că renunță la cursa prezidențială, transmite CNN. Anunțul public apare după ce din ce în ce mai mulți democrați i-au cerut să renunțe la ideea candidaturii la realegere.

Joe Biden nu a reușit să-i convingă pe membrii propriului său partid că îl poate învinge pe fostul președinte Donald Trump în noiembrie, după performanța sa slabă la dezbaterea prezidențială organizată de CNN, în iunie.

Și, deși intenția mea a fost să caut realegerea, cred că este în interesul partidului meu și al țării să mă retrag și să mă concentrez exclusiv pe îndeplinirea îndatoririlor mele de președinte pentru restul mandatului meu”, a spus Biden. a scris într-o scrisoare pe care a postat-o ​​pe contul său X.

El a adăugat: „Voi vorbi cu Națiunea mai târziu în această săptămână mai detaliat despre decizia mea.

Reacția lui Donald Trump

Într-o convorbire telefonică cu CNN la câteva minute după ce președintele Joe Biden și-a anunțat ieșirea din cursa din 2024, fostul președinte Donald Trump l-a descris pe Biden ca fiind „de departe cel mai rău președinte din istoria țării noastre”.

Deși nu este clar cine va fi candidatul democrat, Trump a spus că crede că vicepreședintele Kamala Harris va fi mai ușor de învins decât ar fi fost Biden.

Echipa campanie a lui Biden era pregătită să continue

Cu câteva ore înainte de acest anunț, echipa de campanie a președintelui Joe Biden era hotărâtă să continue campania de realegere, chiar dacă apelurile publice ale democraților către Biden să renunțe la cursă creșteau neîncetat.

Acestor apeluri li s-a alăturat duminică senatorul independent Joe Manchin, care s-a făcut ecou al altor parlamentari, încurajându-i lui Joe Biden să „treacă torța” unei noi generații de conducere.

***

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *