Care au fost cei mai deştepţi oameni din istorie şi cine a avut un IQ mai mare de 220

Care au fost cei mai deştepţi oameni din istorie şi cine a avut un IQ mai mare de 220

În topul celor mai deştepţi oameni din lume se găsesc scriitori, oameni de ştiinţă, matematicieni, medici, personalităţi care şi-au spus cuvântul în diferite domenii de activitate, lăsănd în urma lor o moştenire remarcabilă.

Topul a fost realizat de Libb Thims, un inginer chimist american, autor al mai multor volume de specialitate, care a apelat la o metodă mai puţin obişnuită pentru a clasifica inteligenţa. Libbs a realizat o listă în care a inclus mai multe personalităţi in istorie care au avut un IQ de peste 200. Americanul a făcut apoi o listă cu personalităţile care au demonstrat că au o calitate deosebită într-un anumit domeniu de activitate, cu IQ de peste 130. În final, a rezultat un top în care au fost incluşi cei mai deştepţi oameni din istorie.

Pe locul 10, în topul realizat de american, se situează Thomas Young, fizician şi medic englez, care a făcut descoperiri importante în optica şi medicină. Young a reuşit să descifreze parţial hieroglifele egiptene. Alte contribuţii notabile se înscriu în domeniile: mecanică, fiziologie şi muzică. După calculele americanului Thims, Thomas Young avea un IQ cuprins între 180-200.

image

Pe locul 9, în topul celor mai deştepţi oameni din istorie, se află William Sidis, un copil minune american cu un IQ cuprins între 200 şi 300. Povestea copilului minune este uluitoare. La 2 ani, William Sidis scria în limba franceză şi engleză şi citea New York Times. La 9 ani a fost admis la Harvard, dar nu a fost lăsat să participe la cursuri din cauza imaturităţii emoţionale. A urmat vreme de 2 ani cursuri la Tufts, iar la 11 ani a fost primit la Harvard. A fugit din lumina reflectoarelor, speriat de popularitate, şi a trăit ca un pustnic până la 46 de ani, când a murit în urma unui accident vascular.

Locul 8 i-a revenit lui Gottfried Leibniz. Filosoful şi logicianul german este considerat fondatorul analizei matematice moderne. A avut un IQ de 182-205.

Locul 7 este ocupat de Nicolaus Copernicus, matematician şi astronom polonez. Cu un IQ  cuprins între 160-200, Copernicus a rămas în istorie pentru descoperirea centrului heliocentric al universului prin care s-a stabilit că Soarele este centrul sistemului nostru solar. Scrierile lui Copernic au fost interzise la vremea respectivă de Biserica Catolică, iar el a fost condamnat.

Pe locul 6 se află Rudolf Clausius, fizician şi matematician german cu un IQ cuprins între 190-205. A rămas în istorie pentru inventarea celei de-a doua legi a termodinamicii. Tot el a inventat termenul de ”entropie” şi a dezvoltat teoria cinetigă a gazelor.

În topul celor mai deştepţi oameni din istorie, pe locul 5, se situează James Maxwell, fizician şi matematician scoţian cu un IQ de 205. Maxwell a pus bazele teoriei cuantice în fizică şi a intrat în istorie pentru formularea teoriei clasice privind radiaţiile electromagnetice. Cea mai notabilă realizare a sa a fost formularea teoriei clasice a  radiaţiilor electromagnetice, care reuneşte, pentru prima dată, electricitatea, magnetismul şi lumina ca manifestări ale aceluiaşi fenomen.

Locul 4 i-a revenit lui Isaac Newton, fizician şi matematician englez, cu un IQ estimat  între 190-200. Alchimist, teolog, mistic matematician, fizician şi astronom şi preşedinte al Royal Society, Isaac Newton este savantul aflat la originea teoriilor ştiinţifice care vor revoluţiona ştiinţa, în domeniul opticii, matematicii şi în special al mecanicii.

1 isaac newton jpg jpeg

Pe locul 3 în topul realizat de inginerul american se află Leonardo da Vinci. Leonardo di Ser Piero da Vinci, mai frecvent Leonardo da Vinci sau pur şi simplu Leonardo, a fost o personalitate polivalentă, ale cărei domenii de interes au inclus invenţia, pictura, sculptura, arhitectura, ştiinţa, muzica, matematica, ingineria, literatura, anatomia, geologia, astronomia, botanica, scris, istorie, poezie şi cartografia. Da Vinci este considerat persoana cu cele mai diverse talente care a trăit vreodată. El a conceput maşina de zburat, tancul sau maşina de socotit. Se estimează că a avut un IQ cuprins între 180-220.

Locul 2 este ocupat de Albert Einstein. Fizicianul evreu, născut în Germania, este socotit unul dintre cei mai străluciţi oameni de ştiinţă de pe planetă. El este autorul teoriei relativităţii, o teorie revoluţionară, care a schimat istoria. A avut un IQ cuprins între 205-225. În 1921 a primit premiul Nobel pentru Fizică.Cele mai multe dintre contribuţiile sale în fizică sunt legate de teoria relativităţii restrânse (1905), care unesc mecanica cu electromagnetismul, şi de teoria relativităţii generalizate (1915) care extinde principiul relativităţii mişcării neuniforme, elaborând o nouă teorie a gravitaţiei.

Albert Einstein jpg

Johann Goethe

În topul realizat de Thims, pe primul loc se află Johann Goethe. Se estimează că a avut un IQ cuprins între 210-225. Goethe a fost un poet german, ilustru gânditor şi om de ştiinţă, una dintre cele mai de seamă personalităţi ale culturii universale. Goethe a studiat în copilărie desenul, muzica, pianul şi violoncelul, scrima, călărie, literatura germană şi universală, limbi străine vechi şi moderne.

Tot din copilărie Goethe a fost atras de teatru şi  literatură, la care avea acces prin vasta bibliotecă de circa 2000 de volume a tatălui său. A obţinut licenţa de avocat, după facultate, dar a rămas atras de domeniul literar şi a început să scrie. Opera sa de căpătâi este considerată a fi ”Faust”, operă căreia Goethe i-a consacrat ani îndelungaţi de muncă, ajungând la forma finală abia spre sfârşitul vieţii.

Goethe

Goethe

Majoritatea creaţiilor sale literare s-au bazat pe întâmplări concrete. Goethe a murit pe 22 martie 1832, din cauza unei pneumonii. Potrivit medicului sau, ultimele cuvinte ale marelui scriitor au fost: ”Mehr Licht”- ”Mai multă lumină”.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *