Cristian Grosu / Cazul Șoșoacă și Curtea (anti)Constituțională a României. Și dezintegrarea PNL

Cristian Grosu / Cazul Șoșoacă și Curtea (anti)Constituțională a României. Și dezintegrarea PNL

Curtea Constituțională a României respinge candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale.

România se află deja în situația că nu clasa politică numită de popor face politica statului, ci e invers: establishmentul alege oamenii care să formeze clasa politică, iar poporului i se livrează oamenii convenabili establishmentului.

Nu contează dacă ești sau nu de acord cu Șoșoacă – persoană care reprezintă troaca politicii românești și delirul anti-europea cu accente patologice – clona unui extremism care bântuie lumea occidentală ca reacție la un alt fel de extremism aflat la 180 de grade (cel de stânga progresistă) aflat tot într-o fază ptologică:

Dar Diana Șoșoacă are dreptul să candideze. Argumentul Curții Constituționale a României – acela că poziționarea politică a Dianei Șoșoacă e anticonstituțională – pică în fața unui alt adevăr: Cortea Constituțională a României a ieșit de multă vreme din cadrul Constituției României, devenind poate cea mai anti-constituțioală instituție:

Cele 4-5 decizii perfect anti-constituționale din ultimul deceniu – prin care CCR nu a verificat constituționalitatea unui act legislativ, așa cum îi lasă libertatea Constituția României, ci a legiferat pur și simplu și a impus unor judecători inamovibili decizii – la care se adaugă discriminarea pozitivă a castei judiciare și a tuturor specialilor din România fără nicio limită (da, nu există aici linii roșii sau vreo limită când e vorba de privilegii) – au adus Curtea la ceea ce vedem azi:

Respinge o candidatură politică nu pentru că depunerea ei ar fi neconstituțională, ci pentru că politicianul gândește într-un fel sau altul: îmi pot foarte bine închipui ca, peste 10-15 ani, când noile ideologii destructurante își vor fi impus oamenii la putere (adică și la Curțile Constituționale), oamenii de bun simț să fie considerați antisociali, sau împotriva Constituției sau chiar extremiști.

Și o Românie în care candidații să fie triați la masa verde, de cei 9 inși de la CCR, iar lumea să meargă la vot doar ca să valideze ”caracterul democratic” al scrutinului.

Sigur, se poate spune că CCR este produsul patidelor politice, care își numesc oamenii acolo la algoritm.
Să fim serioși: legea spune și că serviciile secrete sunt sub cotrolul Parlamentului – dar de acolo de mulți ani nimeni nu dă socoteală de nimic.
Sau: realitatea formală arată că generalul Ciucă – cea mai anti-liberală persoană posibilă de pe scena politică – a fost ales de… liberali.

Sau că însuși Marcel Ciolacu e tot ce a putut produce mai bun, mai priceput și mai în acord cu social-democrația europeană PSD (păi atunci Adrian Năstase și Mihai Tănăsescu, de exemplu, ce-au fost?):

Adevărul este că asistăm cu ochiul liber la o brutală contraselecție pe scena politică  – o inginerie socială (despre care am mai scris aici – LINK), operată cu ajutorul instituțiilor de forță (să ne amintim de dosarul prin care Dan Barna a fost scos din cărți, iar apoi s-a dovedit a nu fi fost nicio infracțiune – și alte,e multe altele…).

Marea problemă a respingerii candidaturii Dianei Șoșoacă Nu e despre oprirea unui delir suvernist, antioccidental electoral la care am mai asistat (l-am avut pe Corneliu Vadim Tudor – un om mult mai periculos tocmai pentru că era știutor e carte):

Ci despre ”democrația controlată”. Scenariul e ca în turul al doilea să ajungă Marcel Ciolacu și George Simion – astfel încât șeful PSD să ajungă președinte așa cum a ajuns Ion Iliescu căruia  spargerea Dreptei i l-a livrat în turul 2 pe Vadim-Tudor, și Klaus Iohannis căruia Marcel Ciolacu și establishmentul suprapartinic i-au livrat-o în turul 2 pe Viorica Dăncilă. Așa e decis establishmentul, iar Curtea Constituțională iese din Constituție și execută.

Victimele sigure – la care toți PNL-ișii în frunte cu Emil Boc se uită ca la un spectacol al altora – sunt liberalii:
nicio șansă de-a intra măcar în turul 2 la alegeri – de asta s-a ocupat chiar Klaus Iohannis, el însuși parte din scenariul establishemntului și acționând în acord cu acesta), ei ar putea pica în capcana de-a da prim-ministrul:

Măsurile de redresare a festivalului populist de anul acesta în beneficiul PSD, pe care va fi nevoie să le ia în următorii 2-3 ani, îl vor trimite după PNȚCD.

(Citiți și: ”Cristian Grosu / Establishment”)

(Citiți și: ”Cristian Grosu / Ingineria socială și ucenicii vrăjitori”)

***

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *