Povestea singurului evreu care a beneficiat de protecţia lui Hitler
Holocaustul a lăsat în urmă aproximativ şase milioane de evrei morţi. Totuşi, un evreu a beneficiat de protecţia şi respectul Fuhrerului, potrivit Adevărul.
Unii evrei germani au scăpat de Holocaust fugind din ţară, alţii s-au ascuns. Mulţi, însă, s-au zbătut să rămână în viaţă, după ce au fost închişi în teribilele lagăre de concentrare. Totuşi, bilanţul Holocaustului este unul de-a dreptul sângeros:aproximativ şase milioane de evrei au fost ucişi.
Dintre milioanele de evrei pe care Hitler şi-a dorit cu ardoare să-i stârpească, doar unul a reuşit să scape de acea crudă soartă. Iar acest lucru a fost posibil chiar din ordinul Fuhrer-ului.
Deşi era botezat creştin protestant, judecătorul Ernst Hess era considerat “evreu pur sânge”, pentru că mama lui fusese evreică.
Însă ce anume l-a făcut pe Hitler să-l salveze pe acest “evreu pur-sânge”? Pe vremea Primul Război Mondial, atunci când Adolf Hitler era un simplu caporal, Hess fusese comandatul divizei de care aparţinea viitorul Fuhrer.
Fiindcă era foarte mândru şi ataşat de perioada în care a luptat pe frontul de vest, Hitler a cerut Gestapoului să-l lase în pace pe Hess.
Fascinanta poveste a fost relatată de fiica lui Hess, Ursula, acum în vârstă de 86 de ani. Dezvăluirile au fost făcute după ce un ziar a scos la iveală o scrisoare prin care Hitler ordona ca Hess “să nu fie persecutat sau deportat”.
Un dosar păstrat de Gestapoul din Dusseldorf conţine o scrisoare prin care Hitler îi cere lui Heinrich Himmler ca Hess să primească “protecţie”. Ordinele Fuhrerului au fost ascultate întocmai de Himmler, care a alertat toate autorităţile relevante cerându-le ca judecătorul “să nu fie deranjat în niciun fel, sub nicio formă”.
Ursula a povestit că tatăl ei şi camarazii lui nu prea şi-l aminteau pe Hitler. Hess i-a spus fiicei sale că Hitler nu prea vorbea şi avea puţini prieteni în armată, scrie Daily Mail.
Hess a fost forţat să renunţe la postul său de judecător în 1936. În acelaşi an, bărbatul a fost bătut de nazişti chiar în faţa propriei sale familii. Câteva luni mai târziu, Hess i-a adresat o scrisoare lui Hitler cerând clemenţă.
În 1937, i-a fost permis să plece cu familia sa în Italia, de unde a trebuit să se întoarcă doi ani mai târziu din cauza regimului dur al lui Mussolini.
Hess purta mereu asupra sa scrisoarea redactată de Himmler. Aceasta nu i-a mai fost de folos în 1941, atunci când ordinul de protecţie i-a fost ridicat şi a început să fie considerat “un evreu oarecare”. Fostul judecător a fost dus într-un lagăr de concentrare de lângă Munchen. Ulterior, a fost angajat ca muncitor la construirea barăcilor.
Sora lui Hess credea că protecţia oferită de Hitler fratelui său o includea şi pe ea, însă s-a înşelat. Ea a fost gazată la Auschwitz.
Ernst Hess a murit în 1983, după ce s-a bucurat de o carieră de succes în Germania postbelică.
Sursa:www.adevarul.ro