SNSPA cere CCR anularea primului tur al alegerilor prezidențiale
SNSPA a sesizat Curtea Constituțională pentru reluarea primului tur al alegerilor prezidențiale, după ce documentele de la ședința CSAT desecretizare au nereguli grave în campania candidatului independent Călin Georgescu și „acţiuni ale unui actor cibernetic statal asupra” infrastructurilor IT ale AEP și BEC.
Într-un comunicat de presă emis joi, SNSPA cere CCR să se reunească pentru a reanaliza situația ca urmare a declasificării documentelor din CSAT.
Rapoartele SRI, discutate în ședința CSAT de săptămâna trecută și declasificate miercuri de președintele Iohannis, vorbesc despre o operațiune pregătită din timp, în favoarea lui Călin Georgescu și care are ”modul de operare al unui actor statal”. De pildă, conturile de TikTok au fost făcute în 2016, iar cele de Telegram în 2022 și toate au fost mobilizate în campania de acum.
Comunicatul SNSPA: Responsabilitatea CCR este imensă- trebuie să-l scoată de pe buletinele de vot pe cel care ar fi trebuit să fie beneficiarul acestui complot
Federația Rusă a pus la cale o lovitură de stat, mascată prin mecanisme aparent democratice, dar manipulând în mod perfid procesul electoral. Din fericire, aceasta a eșuat. Acum, în aceste condiții, responsabilitatea CCR este imensă: trebuie să-l scoată de pe buletinele de vot pe cel care ar fi trebuit să fie beneficiarul acestui complot, iar procuratura trebuie să extindă cercetările, identificând și trăgând la răspundere pe toți cei care au contribuit la aceste acțiuni ilegale, de trădare de ţară, fie prin complicitate, fie prin acțiuni directe.
Dacă nu facem asta AZI, mesajul transmis va fi unul devastator: că, deși știm adevărul – că Georgescu este un trădător de țară, antrenat, lansat și susținut în luptă de ruși –, continuăm să perpetuăm scenariul conceput și orchestrat de Kremlin. O asemenea pasivitate ar însemna o cedare fără precedent în fața unui adversar strategic, punând în pericol nu doar integritatea procesului electoral, ci și însăși democrația noastră.
Primul tur al alegerilor trebuie să fie reluat în condiții de legalitate deplină, sub supravegherea strictă a instituțiilor statului, pentru a garanta corectitudinea și legitimitatea procesului electoral. Este o datorie fundamentală, față de cetățeni și față de viitorul României.
La CCR mai ajung joi două solicitări similare, anun/țate de publicația Calea Europeană și de fostul candidat la prezidențiale Cristian Terheș, cel care a mai cerut CCR anularea alegerilor.
(Citește și: ”Documente declasificate / ”Dormi liniștit, CSAT veghează pentru tine”)
***